Primăria Sibiu investeşte 3,9 mil. lei în modernizarea străzii Ocnei

Autor: Laurentiu Cotu 03.04.2012

Municipalitatea Sibiu a câştigat un proiect european în valoare totală de circa 3,9 mil. lei (900.000 de euro), din care aproape 3 mil. lei (700.000 de euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a străzii Ocnei.

Proiectul ''Modernizarea străzii Ocnei'' este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, pe care municipalitatea l-a depus la ADR Centru. Acesta este cel de-al patrulea contract aprobat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul: Poli de dezvoltare urbană.

Lucrările propuse prin acest proiect vizează refacerea drumului şi reabilitarea reţelelor de utilităţi. Lucrările includ refacerea structurii rutiere şi a îmbrăcăminţii carosabilului, crearea de locuri de parcare şi reabilitarea trotuarelor pe întreaga lungime a străzii Ocnei, care măsoară 359 de metri. În ceea ce priveşte reţelele de utilităţi, proiectul prevede reabilitarea reţelei de apă.