Suspectul în cazul crimelor de la Toulouse este mort, afirmă o sursă din poliţie

Autor: Iuliana Enache 22.03.2012

Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franţei a murit, după ce a opus rezistenţă poliţiştilor care au pătruns în apartamentul său din Toulouse, în jurul orei 10.30 GMT (12.30, ora României), a anunţat joi o sursă din poliţie, citată de AFP.

Un poliţist a fost rănit, iar alţi doi erau în stare de şoc, în urma operaţiunii în cursul căreia s-au tras 300 de cartuşe, conform altor surse din poliţie. Anterior, sursele au menţionat că trei poliţişti au fost răniţi în cadrul operaţiunii, dintre care unul "destul de grav".

Suspectul, care se retrăsese în baia apartamentului, avea o sacoşă cu conţinut nedeterminat, potrivit surselor citate.

Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a şapte persoane, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Joi dimineaţă, ministrul de Interne Claude Gueant, ajuns la faţa locului împreună cu procurorul din Paris Francois Molins, a reiterat că autorităţile speră să-l captureze pe Mohamed Merah în viaţă, pentru a-l interoga şi judeca.

El era uimit că tânărul nu a avut nicio reacţie după exploziile periodice declanşate de poliţişti în cursul nopţii.

Poziţia lui Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, s-a radicalizat începând de miercuri seara, când, potrivit ministrului, suspectul a declarat că "vrea să moară cu arma în mână".