Erste prelungeşte până pe 30 martie oferta pentru acţionarii minoritari ai BCR

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax 02.03.2012

Erste Group Bank, acţionarul majoritar al BCR, a prelungit până pe 30 martie oferta de cumpărare adresată acţionarilor minoritari ai băncii din România, invocând "reacţia pozitivă a acţionarilor minoritari". Erste a lansat la 6 februarie o ofertă prin care vizează achiziţia unui pachet de 0,36% din titlurile BCR, pentru care ar urma să plătească peste 62 mil. lei (14,3 mil. euro).

Oferta trebuia să se încheie pe 24 februarie, însă a fost prelungită până pe 30 martie. "Acţionarul majoritar al BCR, EGB Ceps Holding, salută reacţia pozitivă a acţionarilor minoritari faţă de oferta de achiziţionare acţiuni lansată la 6 februarie 2012. Prin urmare, EGB Ceps a decis încă o prelungire a perioadei de valabilitate a ofertei, astfel încât aceasta se va desfăşura între 6 februarie 2012 şi 30 martie 2012. Această nouă extindere are drept scop să acorde tuturor acţionarilor care nu au acceptat încă oferta, suficient timp pentru a evalua propunerea financiară şi a realiza toate procedurile tehnice pentru finalizarea transferului", se arată într-un anunţ al BCR.

Erste propune acţionarilor minoritari ai BCR un preţ de 1,09 lei/titlu, apropiat de cel dat anul trecut SIF-urilor şi de cel oferit în 2010 într-o altă ofertă de cumpărare adresată angajaţilor BCR. Preţul propus de Erste este apropiat de cel acceptat de SIF-uri în luna septembrie a anului trecut. În plus, SIF-urile au agreat şi un schimb de acţiuni BCR contra titluri Erste.