Romney, “candidatul perfect” mai face o gafă: Îşi inventează amintiri din copilărie care datează…de dinainte de a se naşte

Autor: Iulian Anghel 29.02.2012

Mitt Romney, cel mai bine plasat candidat din tabăra republicanilor pentru a-l înfrunta pe actualul preşedinte american Barack Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a câştigat alegerile interne din cadrul Partidului Republican pentru învestitura prezidenţială în statele Michigan şi Arizona, în faţa lui Rick Santorum, dar el devine din ce în ce mai "simpatic" din cauza gafelor sale.

Luat în răs după ce a afirmat că în statul Michigan îi place faptul că arborii "au o înălţime corespunzătoare", Romney a intrat din nou în vizor după ce a fost prins că a inventat "amintiri din copilărie" care datau de dinainte ca el să se nască.

În timpul campaniei din statul său natal, chiar Michigan, Romney a vrut să demonstreze cât de legat este de acest pământ. În Detroit, candidatul multimilionar a dorit să celebreze trecutul oraşului, mândria naţională a industriei de automobile, redând o poveste emoţionantă din copilăria sa.

"Tatăl meu lucra ca organizator (în Detroit - n.n.), sau aşa ceva, când s-au împlinit 50 de ani de industrie automobilistică în Detroit. (…) Amintirile mele sunt un pic înţeţoşate, trebuie să fi avut vreo patru ani sau cam aşa ceva.."

Într-adevăr, jubileul de care vorbea Romney a avut loc la 1 iunie 1946, arată presa americană. Doar că Romney s-a născut la 12 martie 1947.

"Amintirile" lui Romney au stârnit din nou râsul presei care îi vânează gafele şi nu este greu pentru că el este plin de har în această privinţă.

Candidatul republican a devenit zilele trecute, fără voia lui, eroul unei parodii a filmului mut, mult premiat al Oscarurilor, "The Artist" - parodie care evocă "istoria adevărată a luptei unui candidat pentru a-şi găsi vocea." Într-un scurt video mut în alb şi negru (reţeta The Artist), realizat pentru NBC şi intitulat "Mitt: Mai bine mut", candidatul este prezentat: "Iată-l pe Mitt Romney - candidatul prezidenţial Perfect." În filmuleţ oamenii sunt în extaz în faţa lui Romney, dar pelicula continuă: El are o problema teribila... Ar fi mai bun ca star de film mut...".
În ciuda gafelor sale, Romney a câştigat marţi seară alegerile primare republicane din statul cheie Michigan, după ce a ieşit învingător şi în cele organizate în aceeaşi zi în Arizona.

Pe 4 martie va da un examen major, în "Supermarţea" în care votează zece state în aceeaşi zi.