Indienii caută din nou un CEO pentru ArcelorMittal Galaţi

Autor: Andrei Chirileasa 08.02.2012

Eric Remisz, directorul general al ArcelorMittal Galaţi - cel mai mare combinat siderurgic din România -, va demisiona din funcţie la doar patru luni de la pre­lua­rea mandatului, din mo­tive personale, a anun­ţat compania.

Până la numirea unui nou director general, atri­bu­ţiile sale vor fi preluate de Bruno Ribo, actualul di­rector tehnic (CTO) al companiei.

Remisz a fost adus la conducerea ArcelorMittal Galaţi în octombrie 2011, în­locuindu-l pe francezul Thierry Le Gall, cel care a condus compania în pe­rioada 2009 - 2011, cea mai grea de după pri­vatizare. Remisz, care a ocupat timp de şase ani funcţia de director general ad­junct al Apa Nova, avea misiunea de a readuce combinatul de la Galaţi pe profit.

Compania este extrem de zgârcită în privinţa informaţiilor financiare, singu­re­le date disponibile fiind cele pu­blicate anual la Ministerul Fi­nan­ţelor. Conform aces­to­ra, afa­cerile Arce­lor­Mit­tal Ga­laţi au scăzut în 2009 şi 2010 sub pragul de un mi­liard de euro, de la 1,8 mi­liar­de de euro în 2008, îna­inte de criză, iar pierderile din 2009 şi 2010 s-au ri­di­cat la peste 400 mil. euro. Pen­tru anul tre­cut, com­pa­nia nu a dat încă niciun fel de informaţii.

La nivel internaţional, grupul Ar­ce­lor­Mittal a înregistrat anul trecut afaceri de 94 mld. dolari, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, însă profitul net a scă­zut cu 22%, la 2,26 mld. dolari, ca urmare a pierderilor de un miliard de dolari din ultimul trimestru.