Autostrada A2, închisă între Lehliu şi Fundulea

Autori: Andreea Neferu , Mediafax 02.02.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că începând cu ora 11.30 traficul pe autostrada A2, între Bucureşti şi Fundulea, a fost închis, ca urmare a viscolului şi a ninsorii, care reduc vizibilitatea. Cu jumătate de oră înainte, la ora 11, CNADNR anunţa că a închis traficul pe sectorul Lehliu-Fundulea.

Ca rută alternativă, şoferii pot folosi drumul naţional DN 3 Bucureşti-Lehliu.

Circulaţia este întreruptă şi pe DN22F Izvoarele - Nalbant, în judeţul Tulcea, şi pe DN23B Măicăneşti - Codreşti, în judeţul Vrancea.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, începând cu ora 11.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă) a fost închisă Autostrada Soarelui pe tronsonul Lehliu - Fundulea.

De asemenea, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti s-a format gheaţă între kilometrii 49 şi 86, iar stratul de zăpadă măsoară între unu şi doi centimetri.

Potrivit Comandamentului Central de Iarnă, circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe DN22F Izvoarele - Nalbant, în judeţul Tulcea, şi pe DN23B Măicăneşti - Codreşti, în judeţul Vrancea.

Totodată, conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, din cauza ninsorii au fost impuse restricţii pentru traficul greu, în vederea evitării blocajelor şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Astfel, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionat traficul pe DN22 Râmnicu Sărat - Brăila şi pe DN2C Costeşti - Padina.

Circulaţia a fost restricţionată, începând cu ora 10.45, pe DN2, între Urziceni şi Buzău, şi pe DN2C, pe tronsonul Slobozia - Amara - Tovărăşia şi Buzău, pentru autovehiculele care depăşesc 7,5 tone, precum şi pe DN5 Bucureşti - Giurgiu.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.