Barack Obama face din taxarea bogaţilor o temă importantă a campaniei sale electorale

Autor: Gabriel Razi 26.01.2012

Preşedintele american Barack Obama a vorbit în ultimul discurs despre starea naţiunii de dinaintea alegerilor din luna noiembrie, despre taxe mai mari pentru bogaţi şi despre stimularea mediului de afaceri. Preşedintele american s-a reafirmat cu această ocazie ca reprezentant al americanilor din clasa de mijloc cerând în acest context taxe mai mari pentru milionarii americani, dar şi reglementări stricte pentru Wall Street, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Preşedintele american şi-a susţinut fervent realizările din ultimii trei ani şi a dat vina pe bănci şi pe Congresul american pentru nereuşite.


Obama despre:


Fiscalitate: Cine câştigă mai mult de un milion de dolari pe an trebuie să platească un impozit de minim 30%. Washingtonul nu mai trebuie să subvenţioneze milionarii.

Sectorul imobiliar: Voi înainta către Congres, un plan care le va da şansa proprietarilor să scutească circa 3.000 de dolari anual din plata împrumuturilor ipotecare.

Imigranti: Trebuie să încetăm să îi "eliminăm" pe tinerii care vor să lucreze în laboratoarele noastre, să înceapă noi afaceri sau să apere această ţară.

Afganistan: Tranziţia către predarea puterii va continua şi vom continua să fim parteneri cu această ţară pentru a nu mai fi o sursă de atacuri împotriva Americii.

Iran: America va face tot ce îi stă în putinţă pentru a împiedica Iranul să obţină arme nucleare. O soluţie paşnică este încă posibilă.

Fiscalitatea corporatista: Nicio companie americană nu ar trebui să poată să evite plata taxelor prin mutarea profiturilor în străinătate. De acum încolo toate companiile multinaţionale vor fi obligate să plătească un impozit minim.

Fraudele financiare: Companiile din domeniul financiar încalcă legile antifraudă pentru că nu există pedepse pentru cei care încalcă legislaţia în mod repetat. Trebuie adoptată o lege în acest sens.

Insider trading: Dacă voi primi o lege care va împiedica fraudele bursiere făcute de membrii Congresului, o voi semna mâine. Trebuie să limităm posibilitatea ca oficialii americani să deţină acţiuni la companii din industrii unde îşi pot exercita influenţa.