Brother a lansat imprimanta de tipărit etichete QL-700

Autor: Claudiu Ilioiu 19.12.2011

Compania specializată în tehnologii de imprimare şi birotică, Brother Industries a lansat o nouă imprimantă de etichetat, QL700, creată pentru a fi folosită în birouri, magazine, centre de sănătate, hoteluri, restaurante şi acasă acasă.

QL700 este o imprimantă de etichetare uşoară, care cântăreşte 1,12 kg, şi are o viteză de tipărire de 93 de etichete pe minut (150 mm/secundă). Cea mai mică etichetă pe care imprimanta Brother o poate tipări are o lungime de 12,7 mm, iar cea mai mare poate avea maxim 1 m. Imprimanta deţine un ecran LED în 3 culori şi un cutter, iar conectarea la PC se face prin intermediul portului USB 2.0. Etichetele pot fi realizate fie prin folosirea unuia dintre template-uri sau prin crearea de la zero a unui design.

Modelul deţine un program de design încorporat, P-touch Editor 5.0, acesta fiind iniţializat imediat cum dispozitivul a fost conectat la PC. Programul deţine patru module: P-touch Editor, P-touch Library, P-touch Add-in şi P-touch Address Book. Primul este o aplicaţie care permite utilizatorilor să îşi organizeze etichetele în fişiere pentru o stocare mai eficientă. Al doilea modul permite integrarea P-touch Editor 5.0 în software-uri precum Microsoft Word, Excel şi Outlook. Al treilea permite importul sau copierea de date din diverse aplicaţii direct în software-ul imprimantei, iar ultimul permite crearea de baze de date.

Modelul este deja disponibil în România, la un preţ informativ de 569 de lei.