Ce le transmite preşedintele românilor de Ziua Naţională

Autor: Mediafax 30.11.2011

Preşedintele Traian Băsescu îi îndeamnă pe români ca, pe 1 Decembrie, ca semn al mândriei de a fi român, să arboreze steagul naţional, fie că sunt în familie sau la locul de muncă, pentru a sărbători împreună, aşa cum se cuvine, Ziua României.

"Cu prilejul Zilei Naţionale a României, doresc să adresez urările mele cele mai călduroase de sănătate, bucurie şi prosperitate tuturor românilor, din ţară şi din diaspora. Este o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră, în care poporul român aduce un omagiu celor care au desăvârşit, prin patriotismul şi jertfa lor, Marea Unire de la 1918.

Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicată evenimentelor şi personalităţilor care, prin viziune şi loialitate faţă de idealul naţional, au jucat un rol covârşitor în afirmarea identităţii statale în modernitate", se arată într-un mesaj al preşedintelui Băsescu, publicat de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit documentului, Ziua Naţională este o zi în care românii sunt chemaţi să îşi manifeste solidaritatea cu cei afectaţi de criza economică.

"Nu în ultimul rând, este o zi în care suntem chemaţi să ne manifestăm solidaritatea cu cei afectaţi de perioada dificilă pe care o traversăm şi să ne exprimăm totodată încrederea în viitorul pe care-l putem construi împreună, aşa cum ni-l dorim, într-o societate liberă şi democratică. Vă îndemn, ca semn al mândriei de a fi român, să arboraţi steagul naţional, fie că sunteţi în familie sau la locul de muncă, pentru a sărbători împreună, aşa cum se cuvine, Ziua României! La mulţi ani!", se arată în finalul mesajului şefului statului.