Băsescu înlocuieşte şapte ambasadori dintr-un foc

Autor: Miruna Badea 24.11.2011

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretele de rechemare din funcţie pentru ambasadorii României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Qatar, Malaiezia şi Brunei Darussalam. Preşedintele a semnat decretul privind rechemarea lui Emil Rapcea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul de rechemare a lui Sorin Mihail Tănăsescu din calitatea de ambasador în Tunisia. În anul 2010 CNSAS cerea Curţii de Apel Bucureşti să constate că a fost colaborator al fostei Securităţi, dosarul acestuia relevând că şi-a pus la dispoziţie locuinţa pentru întâlniri conspirative.

Şeful statului a mai semnat şi decretele de rechemare a lui Victor Mircea din calitatea de ambasador în Algeria, a lui Niculaie Goia din calitatea de ambasador în Emiratele Arabe Unite, a lui Petru Petra din calitatea de ambasador în Malaiezia şi în Brunei Darussalam, precum şi a lui Adrian Măcelaru din calitatea de ambasador în Qatar.