ZF schimbă legea: Guvernul a prelungit termenul pentru Revisal. ZF a scris în exclusivitate despre problemele softului încă de acum două luni

Autor: Adelina Mihai 03.11.2011

Firmele îşi pot înscrie sau actualiza datele despre angajaţi în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor până pe data de 15 decembrie 2011, potrivit unei hotărâri aprobate ieri de Executiv. Decizia a venit în contextul în care la începutul acestei săptămâni a expirat termenul-limită de depunere a datelor despre angajaţi la inspectoratele teritoriale de muncă, pe care o treime dintre angajatori nu au reuşit să-l respecte.

"Executivul a decis astfel prelungirea termenului de înscriere a acestor date de la 1 noiembrie 2011 la 15 decem­brie 2011, în condiţiile în care până la sfârşitul lunii octombrie au transmis date pentru înscrierea în REVISAL 71% dintre angajatori. Dintre aceştia, 77% au tran­smis in­for­maţiile on-line, iar 23% au depus formularele la ghişee", potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Guvernului.

ZF a scris încă din luna septembrie, după ce s-a aprobat o hotărâre de guvern care reglementa aplicarea noului Revisal, că reprezentanţii firmelor erau nemulţumiţi din cauză că soft-ul se blochează, că datele introduse greşit nu mai pot fi şterse sau că parolele date de inspectoratele teritoriale de muncă pentru transmiterea electronică a in­for­ma­ţiilor nu funcţionau. Inspecţia Muncii a explicat că este po­sibil să se fi produs unele blocaje în sistem din cauză că foarte mulţi angajatori au aşteptat până în ultimele zile să transmită datele, de aceea in­spec­to­ratele te­ri­to­riale de mun­că au şi pre­lun­git programul de lucru la ghişee.

Sistemul de înregistrare electronică a salariaţilor a fost dez­voltat de furnizorul de soluţii IT TeamNet (par­te a gru­pului Asesoft, deţinut de Sebastian Ghiţă). Re­pre­zentanţii com­paniei au spus că s-au făcut 2.000 de mo­di­fi­cări până la implementarea sistemului şi că primesc, în medie, câte 200 de sesizări pe zi. Contractul dintre TeamNet şi Inspec­ţia Muncii pentru noul Revisal are o valoare de peste 165.000 de euro şi a fost semnat la finalul lunii martie a acestui an.