Cum arată crama de 500.000 de euro în care Murfatlar produce vinuri premium

Autor: Ioana David 26.10.2011

Producătorul de vin Murfatlar, controlat de familia Dobronăuţeanu, a inagurat recent o investiţie de 0,55 mil. euro într-o cramă în judeţul Constanţa, numită de companie crama mică din crama mare.

Crama este amplasată în incinta fabricii şi ocupă o suprafaţă de circa 600 mp şi are o capacitate de producţie de circa 250 de tone.

Murfatlar intenţionează să producă aici vinuri premium cu preţuri de 10-25 de euro pentru a fi păstrate în tezaurul propriu.

Murfatlar România şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 185 mil. lei (44 mil. euro), din care 45 mil. lei (10,7 mil. euro) vor proveni din vânzările magazinelor Crama Murfatlar. Recolta din acest an a companiei este de 18.000 de tone de struguri, cu 30% mai mare comparativ cu recolta anului trecut. Pe piaţa vinului de circa 350 mil. euro, cei mai mari producători sunt Murfatlar, Jidvei, Cotnari, Vincon, Recaş şi alţii.