Profitul Google a crescut cu 26% în T3, datorită încasărilor record din publicitatea online

Autor: Radu Racu 14.10.2011

Google, compania care deţine cel mai popular motor de căutare de pe internet, a raportat pentru cel de-al treilea trimestru al anului un profit în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, într-o perioadă în care cumpărătorii de publicitate au făcut cheltuieli record în mediul online, scrie Wall Street Journal.


Cheltuielile pe publicitatea online au crescut în SUA cu 23% în primele şase luni ale anului, la 14,9 miliarde de dolari.


Directorul de vânzări al Google, Nikesh Arora, a declarat că "s-au înregistrat anumite diminuări" în vestul Europei, dar tendinţa a fost compensată de evoluţia pozitivă de pe marile pieţe internaţionale.


În trimestrul al treilea al anului, Google a raportat un profit de 2,73 miliarde de dolari, faţă de 2,17 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile totale din acelaşi interval au fost de 9,72 miliarde de dolari. Compania deţine rezerve de lichiditate de 42,6 miliarde de dolari.


Google a mai anunţat că reţeaua socială Google +, lansată în luna iulie pentru a concura cu Facebook a atins 40 de milioane de utilizatori, de la 10 milioane de utilizatori în 3 luni.