Cine i-a aranjat lui Traian Băsescu vizita în Statele Unite

Ziarul Financiar 13.09.2011

Preşedintele Traian Băsescu va face marţi o vizită de lucru de o zi în Statele Unite, o întâlnire cu Barack Obama nefiind până în acest moment confirmată oficial nici de Palatul Cotroceni, nici de Casa Albă. În briefingul susţinut la Washington, secretarul de presă al preşedintelui american a prezentat agenda acestuia nefăcând nicio referire la vizita şefului statului român. Nici presa americană nu menţionează vreo întâlnire a celor doi şefi de stat. Publicaţia "The Hill" menţionează doar o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden.

Ţinută în mare secret până în ultimul moment, vizita-fulger a lui Băsescu în Statele Unite a fost pregătită intens de Cotroceni via MAE-MApN-SRI. "Este cea mai importantă întâlnire şi vizită în Statele Unite. Se vor semna documente privind scutul antirachetă, dar şi altele de importanţă pentru securitatea în sud-estul Europei şi orientul apropiat. În organizarea vizitei s-au implicat, în primul rând, Palatul Cotroceni, dar şi Ministerul Apărării şi George Maior (şeful SRI - n.r.)", au declarat, pentru gândul, surse politice.

De la instalarea în fruntea Serviciului Român de Informaţii, George Maior a avut contacte puternice la nivel înalt cu oficialii americani. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.