Bursele europene, încurajate de promisiunile Chinei de salvare a Europei, deschid şedinţa în urcare puternică

Autor: Bogdan Cojocaru 13.09.2011

Principalele burse europene au deschis în creştere puternică şedinţa de tranzacţionare de marţi, după ce presa a indicat că statul chinez ia în considerare cumpărarea de obligaţiuni italiene, putând astfel contribui la temperarea crizei datoriilor din zona euro, scrie MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600, al companiilor cotate la bursele europene, a debutat în urcare cu 1%. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a avansat cu 0,9%, iar CAC 40, de referinţă pentru piaţa pariziană, şi DAX 30, al bursei de la Frankfurt, au crescut cu 1,3% respectiv 1,7%.

Acţiunile Philips Electronics au urcat cu 6,3% după ce grupul a anunţat că face eforturi mai mari pentru reducerea cheltuielilor şi că este încrezător că-şi va atinge ţintele de creştere stabilite pentru 2013.

Potrivit publicaţiilor Financial Times şi The Wall Street Journal, cel mai mare fond suveran de investiţii chinez China Investment Corporation ia în considerare cumpărarea de active italiene după ce oficiali ai Italiei şi Chinei au discutat luna trecută în acest sens.

Fondul deţine active a căror valoare este estimată la 400 de miliarde de dolari.