Rezultate financiare

Autor: Catalina Apostoiu 05.08.2011

Axa, al doilea mare asigurător al Europei, a înregistrat o creştere de peste patru ori a profitului în prima jumătate a acestui an, peste estimări, pe fondul câştigurilor obţinute în urma vânzării de active, scrie Bloomberg. Profitul net a avansat la 4 mld. euro de la 944 mil. euro cu un an în urmă.

Adidas, al doilea mare producător de articole sport din lume, şi-a majorat din nou proiecţiile pe acest an după ce a înregistrat o creştere de 5% a vânzărilor în trimestrul doi pe fondul cererii solide venite din China, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Profitul din trimestrul al doilea a crescut cu 11%, la 140 mil. euro.

ING Groep, cea mai mare companie olandeză de servicii financiare, şi-a redus valoarea contabilă a deţinerilor de titluri guvernamentale greceşti în condiţiile unei creşteri cu 24% a profitului pe trimestrul doi, scrie Bloomberg. Profitul net a atins 1,51 mld. euro, faţă de 1,21 mld. euro cu un an în urmă.

Netia, a doua mare companie de telefonie fixă a Poloniei, a raportat un profit în scădere cu 17% pe trimestrul doi pe fondul încetinirii creşterii pieţei de broadband şi al unei competiţii sporite la nivelul preţurilor, relatează Bloomberg. Profitul net a scăzut la 12,9 mil. zloţi (3,2 mil. euro) de la 15,6 mil. zloţi cu un an în urmă.

Enel, cea mai mare companie energetică a Italiei, a raportat un profit net în creştere cu 5,2% pe primul semestru al anului, până la 2,55 mld. euro, scrie Bloomberg. Cifra a depăşit media estimărilor analiştilor, de 2,27 mld. euro.

Lloyds Banking, cel mai mare creditor ipotecar al Marii Britanii, a înregistrat o pierdere netă de 2,31 mld. lire sterline (2,64 mld. euro) pe primul semestru, după ce a pus deoparte provizioane de 3,2 mld. lire sterline, scrie Bloomberg.

Compania minieră Rio Tinto a raportat un profit în creştere cu 35% pe primul semestru şi a consolidat rezultatul cu o extindere cu 2 miliarde de dolari a programului de răscumpărări de acţiuni, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Profitul a urcat la 7,8 mld. dolari, un record pentru primul semestru, dar sub estimările analiştilor de 8,03 mld. dolari.