Livrările de pizza la domiciliu iau avânt

Autor: Cristina Roşca 05.08.2011

American Restaurant System, compania care operează restaurantele Pizza Hut şi reţeaua de livrări la domiciliu PHD, are în plan până la finalul anului să mai deschidă alte două unităţi PHD, ambele în Bucureşti, şi să ajungă astfel la o reţea de zece unităţi.

"Până la finalul anului nu ieşim din Bucureşti cu PHD. Acum căutăm spaţii pentru alte două spaţii acolo unde nu suntem deja prezenţi, pe la marginea Bucureştiului", spune Carmen Lupuleţ, directorul de marketing al companiei.

Compania va investi 150.000 de euro în cea de-a opta unitate PHD ce urmează a fi deschisă pe Calea 13 Septembrie până la sfârşitul lunii august.

"Dacă este să analizăm vânzările lunare nete, cele mai bune unităţi sunt cea din Sun Plaza şi cea din Mihalache." Prima unitate PHD din România a fost deschisă în decembrie 2007, în zona Vitan. "Cu PHD noi suntem în continuă creşte­re încă de la intrarea pe piaţă. Anul acesta avem creşteri de 15-30%, în funcţie de fiecare unitate, comparativ cu 2010." În aceste condiţii, dacă se menţine trendul ascendent, veniturile nete ale PHD în acest an s-ar putea ridica la 12 mil. lei.

Acţionarii companiei American Restaurant System, care operează restaurantele Pizza Hut şi localurile PHD, sunt Ligia Popoviciu, Lunic Franchising, Wildcom şi Tatika Investments, ultima fiind o companie prin intermediul căreia Gabriel Puiu Popoviciu şi Nicolae Badea desfăşoară afaceri în România.