Guvern: Cseke va mai rămâne încă maximum 15 zile la conducerea Ministerului Sănătăţii

Autor: Mediafax 04.08.2011

Cseke Attila va mai ocupa încă maximum 15 zile funcţia de ministru al Sănătăţii, interval în care premierul Emil Boc va înainta preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru această funcţie, informează Guvernul.

"Demisia ministrului Cseke Attila a fost depusă azi la cabinetul primului-ministru. Potrivit prevederilor Legii privind organizarea şi funcţionarea Guvernului
şi a ministerelor, Cseke Attila va exercita în continuare, timp de maxim 15 zile, funcţia de ministru al Sănătăţii. În acest interval de timp, primul-ministru va înainta preşedintelui României o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii", a informat Guvernul.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.