100 de metri garduri la Casa Albă. Cum au reţinut un intrus agenţii Secret Service - VIDEO

Ziarul Financiar 03.08.2011

Un bărbat a reuşit, marţi, să sară gardul care înconjoară Casa Albă, fiind reţinut în scurt timp de agenţii Secret Service, pe peluza reşedinţei prezidenţiale americane, scrie Mediafax.

Bărbatul care a reuşit să sară gardul Casei Albe este o persoană fără adăpost, în vârstă de 41 de ani, care a mai încercat şi în trecut să se apropie de reşedinţa prezidenţială, a anunţat serviciul de protecţie american, citat de CNN.

Incidentul a fost filmat şi transmis în direct de canalul de televiziune american, în timpul programului John King USA.



După ce a sărit gardul, bărbatul a fost înconjurat de agenţii Secret Service, care i-au ordonat să se culce la pământ şi l-au escortat apoi cu cătuşe.

Un rucsac găsit lângă gardul Casei Albe a fost cercetat de agenţi, care au blocat accesul în zonă, ca măsură de precauţie. Incidentul s-a încheiat la scurt timp după ora locală 21.00 (4.00, ora României), când Secret Service a declarat zona sigură.



Potrivit agenţilor americani, bărbatul se numeşte James Dirk Crudup, are 41 de ani şi urmează să fie pus sub acuzare pentru pătrundere ilegală şi sfidarea justiţiei, deoarece pe numele său a fost emis un ordin de restricţie, care îi interzice să se apropie de Casa Albă.