Enel va investi 400 mil. euro în trei proiecte de energie eoliană în România, cofinanţate de BEI

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 03.08.2011

Enel Green Power ar putea primi o finanţare de până la 200 milioane euro de la Banca Europeană pentru Investiţii pentru a construi trei proiecte de energie eoliană în Dobrogea şi Banat, cu o capacitate instalată totală de 258 MW, suma reprezentând 50% din costul proiectelor, transmite Bloomberg.

"Banca Europeană pentru Investiţii confirmă că evaluează în prezent un împrumut de 200 milioane euro către Enel Green Power România", a declarat purtătorul de cuvânt al BEI Richard Willis. Oficialul a refuzat să facă declaraţii privind scadenţa sau dobânda împrumutului, deoarece acordul cu Enel nu a fost încă încheiat. Cele trei ferme eoliene vor fi echipate cu 126 de turbine de 2-2,3 MW fiecare.

România avea la finele anului trecut o capacitate instalată de 462 MW în turbine eoliene, potrivit datelor Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană. Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului italian de utilităţi Enel, are în România o capacitate instalată în turbine eoliene de 104 MW în două parcuri eoliene situate în Dobrogea.