Profitul BRD, a doua mare bancă din România, a scăzut în primul semestru la 282 mil. lei

Autor: Emil Popescu - Mediafax 01.08.2011

BRD-Groupe Societe Generale a avut în primul semestru venituri nete bancare de 1,6 miliarde lei şi un profit net de 282 milioane lei, comparativ cu un câştig de 366,9 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatele (...) au fost influenţate de nivelul activităţii economice, precum şi de gradul relativ scăzut al cererii de servicii bancare. Se speră ca, în cursul semestrului al doilea, redresarea economică aşteptată să fie confirmată, aceasta depinzând şi de stabilitatea situaţiei economice în Europa. Primele semne de revenire, cum ar fi îmbunătăţirea ratingului României de către una dintre agenţiile internaţionale de rating, confirmă potenţiala ameliorare a situaţiei economice în al doilea semestru din 2011", se arată într-un comunicat al băncii.


Profitul brut din exploatare s-a plasat la 914 milioane lei.


Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la peste 16 miliarde lei, iar valoarea împrumuturilor acordate companiilor a fost de 17,3 miliarde lei, pe fondul unei activităţi scăzute de creditare în primul semestru.


Depozitele totalizau la jumătatea anului 29,85 miliarde lei.


Indicatorii financiari au fost calculaţi în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din grupul francez Société Générale.