Turbomecanica a înregistrat afaceri şi pierderi mai mici în S1

Autor: Adrian Cojocar 01.08.2011

Producătorul de motoare pentru industria aeronautică Turbomecanica Bucureşti (TBM) a încheiat primele şase luni din acest an cu o pierdere de 6,7 mil. lei (1,6 mil. euro), mai mică cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În primul trimestru compania a raportat un rezultat negativ de 2,2 mil. lei (circa 512.000 de euro). Afacerile Turbomecanica au coborât cu 15% în primul semestru şi s-au cifrat la 21,5 mil. lei (5,1 mil. euro).

Reparaţiile curente de motoare, repere şi piese au contribuit cu circa jumătate la afacerile companiei, iar vânzările de repere şi piesele de tipul Unison s-au cifrat la 5,1 mil. lei. Producătorul de motoare şi-a majorat pierderile din exploatare de circa şase ori, la 6,2 mil. lei, rezultatul companiei fiind tras în jos şi de pierderile din activitatea financiară.

Reprezentanţii Turbomecanica spun că rezultatele companiei au fost influenţate de contextul negativ de pe piaţa aeronautică atât la nivel intern, cât şi extern. Directorul general al companiei Radu Viehmann deţine 25,9% din acţiunile Turbomecanica, un alt acţionar important fiind Maria Ciorapciu, cu o participaţie de 15,2% din companie.