Obama duce lupta pentru reducerea deficitului bugetar pe Twitter. 30.000 de utilizatori au renunţat să îi mai urmărească mesajele

Autor: Mediafax 30.07.2011

Mai mult de 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis să nu mai urmărească postările preşedintelui Barack Obama, după ce acesta a publicat, vineri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, relatează CNN, citat de Mediafax.

Contul @BarackObama a publicat vineri zeci de mesaje cu datele de contact ale congresmenilor republicani, cerându-le alegătorilor să exercite presiuni asupra acestora, în vederea obţinerii unui compromis în Congres.

În cursul zilei de vineri, preşedintele le ceruse americanilor să utilizeze platforma Twitter, dar şi alte forme de comunicare, pentru a transmite un mesaj puternic Congresului. "Vorbiţi cu congresmenii voştri, la telefon, prin e-mail, prin mesaje Twitter, menţineţi presiunea asupra Washingtonului şi vom putea trece peste acest moment", a afirmat Obama.

Ofensiva lansată pe Twitter a avut însă şi un alt efect. Conform site-ului Twitter Counter contul preşedintelui american, urmărit de peste nouă milioane de persoane, pierzând zeci de mii de utilizatori vineri.