Şeful Deutsche Bank, cel mai puternic bancher din Germania, va fi înlocuit de doi subalterni

Autor: Bogdan Cojocaru 27.07.2011

Deutsche Bank va avea din 2012 doi codirectori generali, care îl vor înlocui pe actualul CEO Josef Ackermann, scrie Bloomberg. Banca a decis să-i numească pe Anshu Jain (st.) şi Juergen Fitschen ca înlocuitori ai lui Ackermann, care va renunţa la postul său cu un an înaintea expirării contractului.

Decizia Deutsche Bank pune capăt unei perioade de peste doi ani de speculaţii legate de viitorul conducerii instituţiei. Banca a raportat pentru cel de-al doilea trimestru o creştere a profitului net de 3,3%, la 1,2 miliarde euro. Rezultatul a fost influenţat negativ de reducerea valorii portofoliului de datorii greceşti şi plata unei taxe bancare în Germania.

Valoarea activelor cu riscuri legate de Portugalia, Italia, Irlanda, Spania şi Grecia era de 3,67 miliarde euro la finele lunii iunie, cu 70% mai redusă decât la sfârşitul anului trecut. Jain, 48 de ani, este născut în India şi şi-a început cariera la Deutsche Bank în urmă cu 16 ani, ca agent de vânzări cu salariu fix.

Pe parcurs a ajuns să conducă divizia pentru companii şi cea de investiţii, care aduce cea mai mare parte din veniturile grupului. Fitschen a venit la Deutsche Bank în 1987 şi a devenit în 2005 directorul diviziei germane. În 2009 a intrat în consiliul director al grupului.