Un hambar, cateva dormitoare şi mult teren: 175 mil. dolari, cea mai scumpă proprietate din SUA

Autor: Radu Racu 26.07.2011

America se zbate sub greutatea pieţei ipotecare însă anul 2011 a adus în imobiliare câteva noi recorduri care acum ar putea fi depăşite de o proprietate din Wyoming, scrie jurnalista Morgan Brennan, pe un blog găzduit de Forbes.

Piaţa rezidenţială din SUA a fost martora unor tranzacţii bombă anul acesta: în luna martie Yuri Milner a cumpărat o vilă de 100 de milioane de dolari în Silicon Valley.

Acum două săptămâni, una din fiicele miliardarului din Formula 1 Bernie Ecclestone, Petra, a devenit noua proprietară a domeniului Speling, pentru 150 de milioane. Toate aceste tranzacţii ar putea fi depăşite de o fermă din Wyoming, scoasă la vânzare cu 175 de milioane de dolari.

Locuinţa de pe domeniul fermei nu este principala atracţie: un fost hambar concvertit în casă, cu trei dormitoare. Mai există o casă de oaspeţi cu patru dormitoare şi două apartamente pentru angajaţi, însă nici aici nu predomină luxul.

Adevărata bijuterie este un complex de 52 de grajduri care formează unul din cele mai frumoase centre ecvestre din lume. Ferma se întinde pe o suprafaţă de 700 de hectare şi include printre cele mai frumoase peisaje pe care le oferă statul american.

Centrul a fost proiectat de arhitectul american Jonathan Foote, specializat în conservarea domeniilor istorice şi din natură. Foote a fost convins de actualul proprietar - Richard Fields, un manager din industria turismului - să revină în activitate pentru a amenaja circa 300 de hectare din ferma sa ca o oază de sălbăticie, la doar 3 minute de Jackson Hole.