Băsescu despre eşecul vânzării Petrom: N-am vrut să vindem la 0,33 lei/acţiune

Autor: Mediafax 26.07.2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nevânzarea pachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom a fost un eşec, dar că decizia de a nu vinde sub preţul cerut a fost una politică, un semnal că România nu este de vânzare la "preţ de scrap".

"A fost un eşec. Pe piaţă a fost un eşec. Pentru noi a fost, să spunem, nu ce ne-am dorit, dar a fost soluţia corectă. Aici am văzut dezbateri publice care ar fi fost preţul la care s-ar fi vândut", a declarat şeful statului la TVR.

Băsescu a precizat că preţul recomandat de consorţiul de consultanţi era de de 0,33 lei pentru o acţiune, situaţie în care s-ar fi vândut acţiunile "fără niciun fel de problemă".

"Guvernul nu a acceptat alt preţ decât preţul mediu în ultimele 12 luni, care oricum includea un bonus, pentru că preţurile acţiunilor Petrom pe bursa de la Bucureşti a fost de 39 de lei, iar Guvernul a cerut 37,08 lei. Decizia a fost să nu scădem sub acest preţ, pentru că România nu trebuie confundată cu ţările care sunt nevoite să-şi vândă activele pentru a-şi putea plăti salariile şi pensiile", a spus el.

Şeful statului a precizat că România a trecut prin acest risc anul trecut, şi-a luat măsurile "care au trebuit luate" şi în momentul de faţă se poate finanţa împrumutând bani de pe pieţele private. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.