Viitorul model Dacia, în teste pe cea mai înaltă şosea din România - FOTO

Autor: Bogdan Alecu 25.07.2011

Membrii forumului Loganclub.ro au surprins la Rânca, pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, viitorul model Dacia Popster, primul monovolum din istoria mărcii de la Mioveni. Noul model va intra în producţie anul viitor la viitoarea uzină a mărcii de la Tanger, din Maroc. Pe baza lui Popster Renault are în plan inclusiv o nouă utilitară care va înlocui actualul Logan Van.

Faptul că viitorul Popster este testat în România determină automat şi implicarea centrului Renault Technologie Roumanie în proiect, cel mai probabil inginerii şi designerii din România fiind cei care au proiectat în proporţie de peste 50% viitorul monovolum, la fel cum s-a întâmplat şi pentru SUV-ul Duster.


În ceea ce priveşte motorizările viitorului Popster, Renault nu a făcut niciun fel de comentariu, cel mai probabil acesta urmând să preia aceeaşi gamă ca şi Duster - un motor pe benzină de 1,6 litri 110 CP şi dieselul de 1,5 litri dCi atât în versiune de 85 CP cât şi cel de 110 CP. Mai mult, este aşteptat ca Popster să aibă în gamă şi viitoarele motorizări în trei cilindri supraalimentate în condişiile în care şi acestea vor fi lansate anul viitor, în timp ce preţul de pornire va fi cel mai probabil de aproximativ 12.000 de euro.