Ariton: Oferta pentru Petrom va fi reluată cel mai devreme "începând cu primul trimestru 2012"

Autor: Carol Dan 22.07.2011

Oferta de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fi reluată anul viitor, cel mai devreme "începând cu primul trimestru", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Vom relua oferta de vânzare a acţiunilor Petrom cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor. Vom căuta cele mai bune condiţii de piaţă pentru reluarea tranzacţiei. Vrem să vindem la un preţ corect", a spus Ariton.

Întrebat dacă decalarea ofertei pentru 2012 impune modificarea acordului cu FMI, ministrul a precizat că va discuta la începutul săptămânii viitoare cu oficialii Fondului, dar a apreciat că nu va fi necesară revizuirea înţelegerii.

Vânzarea acestui pachet de acţiuni face parte din înţelegerile convenite de autorităţile române cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană.

Ministerul Economiei a anunţat că oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom nu poate fi închisă pentru că a fost subscrisă sub nivelul de 80%, fără să prezinte un nou calendar pentru cedarea titlurilor, confirmând informaţiile transmise de MEDIAFAX.

"Subscripţiile înregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a închide oferta. (...) Faptul că gradul de subscriere la pachetul de acţiuni al OMV Petrom nu a ajuns la nivelul dorit nu înseamnă că anumite ţinte nu au fost atinse", se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei, acţionar minoritar al OMV Petrom.