Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu 21.07.2011

Cheltuielile turiştilor străini în Turcia au înregistrat o creştere de 32% în primele patru luni ale anului, până la 444 mil. euro faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Visa citate de Hurriyet. Comparativ, cheltuielile totale ale turiştilor în Franţa, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania au avansat cu 14% în aceeaşi perioadă.

Rusia va analiza oportunităţi de majorare a livrărilor directe de gaze naturale către Europa şi ar putea construi noi conducte în condiţiile în care Germania renunţă la energia nucleară, generând o cerere în creştere, a declarat ministrul rus al energiei Serghei Şmatko, potrivit Bloomberg.

Băncilor din UE li s-ar putea impune amenzi de până la 10% din cifra de afaceri dacă nu se vor conforma reglementărilor mai stricte legate de capital şi lichiditate, a anunţat comisarul european Michel Barniei, citat de agenţia de presă Thomson Reuters.

Compania chineză petrolieră de stat CNOOC a încheiat un acord de achiziţionare a producătorului canadian de petrol din nisipuri petrolifere OPTI în schimbul a 2,1 mld. dolari, potrivit BBC News.

Sectorul britanic financiar şi al asigurărilor a plătit bonusuri în valoare de 14 mld. lire sterline (15,9 mld. euro) în ultimul an financiar, nivel similar cu cel din anul anterior, în pofida presiunilor exercitate de guvern asupra băncilor în sensul restrângerii plăţilor excesive, scrie Financial Times.