Hoţii de fier vechi au atacat epava de la Costineşti

Autor: Cătălin Legănel 20.07.2011

Patru bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de jandarmii constănţeni la scurt timp după ce furaseră aproape o jumătate de tonă de fier vechi dezmembrat de pe epava de la Costineşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa, marţi, cei patru bărbaţi, trei din judeţul Constanţa şi unul din Dâmboviţa, cu vârste cuprinse între 23 de ani şi 51 de ani, au improvizat bărci din anvelope de tractor, cu ajutorul cărora au transportat la mal bucaţile de metal desprinse din corpul navei.

Ajunşi la mal, ei au fost prinşi de către jandarmi, după ce reuşiseră să fure din epavă aproximativ 350 de kilograme de fier. Pe numele lor a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

Nava are peste 131 de metri lungime, peste 17 metri lăţime şi peste patru metri lăţime. Numele acesteia, înca vizibil, "Evanghelia" este al patrulea pe care nava l-a purtat.

Vasul a făcut parte dintr-o serie de nave (Empire) care au servit guvernul britanic.

Nava "Evanghelia" a eşuat la 15 octombrie 1968, iar din cauza costurilor prea mari de recuperare a fost abandonată. Epava a intrat în patrimoniul statului român şi a devenit simbolul staţiunii Costineşti.