Proprietarul InterAgro, a început să construiască vapoare de agrement

Autor: Liviu Iancu - Mediafax 15.07.2011

Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, a amenajat la Zimnicea un "mic şantier naval", unde urmează să construiască mai multe ambarcaţiuni de agrement, prima dintre acestea urmând să fie lansată la apă mâine, în urma unei investiţii de 800.000 de euro.

"Am construit în regie proprie, într-un mic şantier naval pe care l-am amenajat la Zimnicea, un vapor de agrement destinat plimbării turiştilor pe Dunăre. Vaporul va fi lansat la apă sâmbătă", a spus Niculae. El a adăugat că investiţia a fost de circa 800.000 de euro, dar dacă ar fi cumpărat de pe piaţă o navă similară, ar fi trebuit să plătească pe ea în jur de două milioane de euro.

De asemenea, Niculae intenţionează să construiască şi un port turistic la Zimnicea şi a depus documentaţia pentru obţirerea unei finanţări europene destinată amenajării a patru pontoane. Valoarea investiţiei în pontoane este estimată la 8 milioane de euro. Ioan Niculae controlează peste 25 de companii din industria chimică şi cea alimentară, agricultură sau turism.