Camelia Crînguş trece de la Rompetrol în grupul lui Gruia Stoica

Autor: Mirabela Tiron 15.07.2011

Gruia Stoica, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, care controlează grupul Grampet, a adus-o pe Camelia Crînguş, fostul vicepreşedinte pe resurse umane al Rompetrol, la conducerea departamentului de resurse umane al grupului său din industria feroviară, potrivit oficialilor companiei. Cu o experienţă de 17 ani în resurse umane,

Camelia Crînguş se va ocupa din 15 iulie de dezvoltarea şi implementarea strategiei de resurse umane a Grampet, grup ce include 14 companii active în diverse segmente ale sectorului feroviar şi care derulează operaţiuni în şapte ţări - România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Serbia, Ucraina şi Moldova. Cea mai mare firmă din grupul Grampet este operatorul din transport feroviar Grup Feroviar Român, cu afaceri de 125 mil. euro anul trecut.

Licenţiată a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Camelia Crînguş şi-a început cariera în 1994, ocupând funcţii de conducere în domeniul resurselor umane în cadrul mai multor companii multinaţionale. În perioada 2005-2006, Camelia Crînguş a fost HR Business Partner în cadrul diviziei de mentenanţă a Alstom Transport Internaţional. Din 2006 până în 2008 a ocupat funcţia de vicepreşedinte HR & Shared Services a Rompetrol Group.