Radu Georgescu şi-a adus un străin în funcţia de CEO al Avangate: Carl Theobald, un fost vicepreşedinte Oracle

Autor: Ştefan Vrabie 14.07.2011

Avangate, dezvoltator de soluţii de eCommerce şi management al partenerilor pentru companiile de software şi Software-as-a-Service (SaaS), deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu, a anunţat numirea lui Carl Theobald în calitate de Preşedinte şi CEO al companiei.

Carmen Sebe, care a condus compania din anul 2005, va avea rolul de COO (Chief Operating Officer) în noua organigramă. Sebe va prelua astfel responsabilităţile pentru dezvoltarea internaţională a operaţiunilor şi produselor companiei, concentrându-se pe extinderea acestora, astfel încât Avangate să îndeplinească obiectivele de expansiune globală.

După o primă rundă de investiţii din partea 3TS Cisco Growth Fund şi mizând pe creşterea interesului dezvoltatorilor de software şi SaaS din întreaga lume de a utiliza soluţii eCommerce pentru a-şi administra şi optimiza vânzările pe mai multe canale, Avangate vizează o creştere puternică în următorii ani sub conducerea lui Theobald.

"Faptul că vânzătorii de software trebuie să se adapteze cât mai rapid la comerţul online şi la nevoile canalelor de distribuţie aflate în plină evoluţie reprezintă o oportunitate imensă pentru Avangate. Carl are o experienţă valoroasă în industria de Software şi SaaS, inovaţie de produs şi dezvoltare a vânzărilor, care ne va duce spre ceea ce anticipăm a fi o perioadă de creştere exponenţială pentru Avangate", spune Radu Georgescu, fondator şi preşedinte al Consiliului Director al Avangate.

Theobald, cu peste douăzeci de ani experienţă în industria de software, va conduce Avangate într-o perioadă în care compania investeşte pentru a accelera creşterea în comerţul online şi al managementului partenerilor de distribuţie, ambele sectoare aflându-se într-o evoluţie foarte rapidă. Theobald a deţinut posturi de conducere atât în companii mari de software, cât şi în start-up-uri în plină expansiune, fiind vicepreşedinte la Oracle, fondator al RubiconSoft şi vicepreşedinte Senior la Serena Software. La Oracle, Theobald a ajutat la înfiinţarea diviziei de CRM, dezvoltând produse software pentru vânzări, marketing şi eCommerce care au generat o creştere a veniturilor diviziei sale de peste zece ori în decursul a doi ani. Cel mai recent, în calitate de vicepreşedinte Senior al diviziei de Produse si Servicii Clienţi, a lansat prima soluţie SaaS la Serena Software, cumpărată ulterior de Silver Lake Partners pentru suma de 1,2 miliarde dolari.

"Avangate se află într-o fază de creştere în această industrie dinamică în care companiile îţi transferă afacerile online", a spus Theobald. "Viziunea Avangate de a oferi o soluţie integrată pentru vânzările de software prin canale multiple ne plasează într-o poziţie unică, aceea de a ne ajuta clienţii să îşi mărească semnificativ vânzările online, la nivel international, atât direct cât şi prin parteneri," a adăugat Carl Theobald, noul CEO al Avangate.

Carl Theobald face parte şi din Consiliului Director al Avangate.