Şefa ING Asigurări: Cu 30% din piaţă nu mai poţi creşte decât organic

Autor: Ciprian Botea 13.07.2011

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, nu urmăreşte achiziţii pe plan local în condiţiile în care are deja o cotă de piaţă de peste 32% şi ar fi puţin probabil ca o eventuală tranzacţie să fie abrobată de către Concurenţă, afirmă Cornelia Coman, directorul general al asigurătorului.

"La o cotă de piaţă de 30% nu poţi creşte decât organic. O eventuală achiziţie ar necesita aprobarea autorităţilor şi e puţin probabil ca această aprobare să fie obţinută. Principala noastră ţintă este să ne menţinem cota de piaţă şi să creştem sănătos", a declarat Coman.

Compania a avut anul trecut afaceri de 543 milioane lei (129 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de 2009, în condiţiile în care primele brute subscrise pe întreaga piaţă de asigurări de viaţă s-au ridicat la aproape 1,7 miliarde lei. Principalii concurenţi ai ING sunt BCR Asigurări de Viaţă (cotă de piaţă de 18%) şi Alico (cotă de piaţă de 18%).

Afacerile ING au scăzut însă uşor, cu 1,8%, în primul trimestru din 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 133,5 milioane lei.

ING Asigurări este prezentă pe piaţa din România de 14 ani şi are sub administrare active de circa 2 mld. lei din asigurări de viaţă. Compania administrează şi trei fonduri de pensii private. Pe segmentul pensiilor facultative compania are o cotă de piaţă de 46%.