Orange se gândeşte dacă să lanseze internet WiFi şi în alte oraşe decât Bucureşti

Autor: Adrian Seceleanu 13.07.2011

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, evaluează posibilitatea de a lansa în mai multe oraşe din România puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet, pe lângă cel care va fi disponibil de la finele acestei săptămâni în Bucureşti, au declarat pentru ZF oficialii operatorului. "Evaluăm oportunitatea lansării serviciilor WiFi în alte oraşe, şi în urma analizei vom lua o decizie", au spus oficialii Orange.

Compania va lansa în această săptămână în zona centrului vechi din Bucureşti servicii de internet wireless care vor fi disponibile fără costuri pentru câteva luni. Întrebaţi cât va costa ulterior accesul la internet prin reţeaua WiFi, oficialii Orange au precizat că aceste detalii urmează să fie stabilite. "Deocamdată serviciul va fi accesibil tuturor utilizatorilor. La momentul schimbării acestui regim de funcţionare vom comunica detalii mai precise".

RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet fix din România, a anunţat recent că va extinde la nivel naţional reţeaua proprie Digi WiFi de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet, serviciile urmând să fie disponibile în peste 40 de oraşe mari. Reţeaua Digi WiFi este accesibilă pentru clienţii care au cumpărat de la RCS servicii de net prin fibră optică.