Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Alexandru Matei 30.06.2011

Directorul executiv al Nissan Motor Carlos Ghosn a beneficiat de plăţi totale de 982 mil. yeni (8,5 mil. euro) în anul fiscal trecut, incluzând salariu şi opţiuni pe acţiuni, în condiţiile în care producătorul japonez de automobile a ajuns la o cotă de piaţă record, scrie Bloomberg.

China şi Germania au semnat acorduri comerciale în valoare de 15 mld. dolari în urma întâlnirilor dintre liderii celor două ţări în capitala germană, potrivit BBC News. Premierul chinez Wen Jiabao şi cancelarul german Angela Merkel au stabilit de asemenea drept ţintă o creştere a comerţului bilateral la 200 mld. euro în următorii cinci ani.

Deutsche Boerse şi NYSE Euronext au cerut autorităţilor europene din domeniul concurenţei să investigheze şi să aprobe fuziunea dintre cei doi operatori bursieri, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Compania americană General Electric se aşteaptă să primească mai multe comenzi de infrastructură pentru Olimpiada de Iarnă de la Soci, Rusia, din 2014, ca urmare a sponsorizării evenimentului, a declarat Jeffrey Immelt, şeful GE, scrie The Wall Street Journal.