Diosi: OTP nu are în plan preluarea unei bănci mai mici în Romania

Autor: Marius Radu - Mediafax 29.06.2011

OTP Bank nu are în plan achiziţia unei bănci mai mici în România, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al subsidiarei băncii ungare în România, menţionând totodată că dacă ar fi locul acţionarilor băncilor elene nu ar vinde subsidiarele din România pentru că este "un loc în care se fac bani".

"Suntem interesaţi să cumpărăm orice. Dacă aş fi o banca grecească nu mi-aş vinde subsidiarele. Pentru noi, să cumpărăm o bancă mică nu este o soluţie", a spus Diosi, întrebat dacă OTP ar putea să cumpere chiar una dintre subsidiarele băncilor greceşti din România.

Diosi a arătat că strategia OTP Bank vizează extinderea şi în alte ţări precum Croaţia, Rusia şi Slovacia.

Potrivit unor surse, OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, cu active de circa 37 miliarde de euro, este interesată de preluarea sucursalei RBS din România. Directorul general al RBS România, Johan Gabriels, a declarat în luna mai că că multe bănci s-au arătat interesate să cumpere subsidiara din România a RBS, însă nu există nicio ofertă de preţ concretă înaintată.

OTP Bank România ocupa la finele anului trecut locul 17 în topul băncilor, cu o cotă de piaţă de 1,16% şi o valoare a activelor de 3,9 miliarde lei. RBS România deţinea active de 6,15 miliarde de lei, ocupând locul 13 din sistem, cu o pondere de 1,8%.