Somaco a instalat o linie nouă de producţie de elemente prefabricate la fabrica de la Roman

Autor: Ioan Dornescu 28.06.2011

Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures, a instalat o linie nouă de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare la fabrica de la Roman, prima fază a investiţiei necesitând fonduri de aproximativ trei milioane euro.

Prin finalizarea acestui proiect, Somaco Grup Prefabricate a devenit singurul producător de elemente vibropresate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare din Moldova, se arată într-un comunicat al companiei. Piaţa de prefabricate din beton este estimată la 400.000 mc, din care segmentul prefabricatelor pentru apă şi canalizare acoperă 20%, potrivit datelor companiei.

Compania suedeză de investiţii activează în principal în Europa Centrală şi de Est şi este prezentă în România din 1997. Printre companiile din România aflate în prezent în portofoliul Oresa se numără Fabryo (100%), Somaco Grup Prefabricate (100%), Kiwi Finance (aproximativ 80%) şi Trinity (aproximativ 60%). Oresa a investit până în prezent peste 150 de milioane de euro în Europa Centrală şi de Est.