Banii nerambursabili pentru tinerii antreprenori se termină în iulie

Autor: inCont.ro 22.06.2011

Visul demararii unei afaceri care sa revolutioneze piata si sa produca valva printre competitori a determinat mii de tineri sa-si faca curaj si sa-si depuna planuri de afaceri pe site-ul Agentiei pentru IMM-uri, in vederea obtinerii de finantare de la stat. Au facut cercetari, s-au interesat de concurenta, au intocmit bugete, ba chiar au apelat si la credit bancar. Peste 10.000 de utilizatori s-au inregistrat pe www.aippimm.ro, insa doar 700 din cele 1.153 de planuri depuse au fost pana acum acceptate de Agentie. Ceilalti tineri inca spera sa fie proprii lor sefi. Candva.

Programul a fost lansat pe 11 februarie, cand tinerii au putut sa-si inregistreze intreprinderile la Registrul Comertului, iar aplicarea pe site-ul Agentiei pentru IMM-uri a fost posibila de pe 22 februarie. Depunerea planurilor de afaceri are loc in mod continuu de atunci, pana cand bugetul de 21 de milioane de lei, care vizeaza sustinerea a aproximativ 1.100 de intreprinzatori, se va termina. Moment destul de aproape, de altfel, dupa cum sustine insusi vicepresedintele Agentiei.

"In iulie se vor termina fondurile din programul adresat micilor intreprinzatori. Urmatoarea etapa a programului consta in rectificarea bugetara", a spus pentru incont.ro, Dumitru Nancu, vicepresedinte al Agentiei pentru IMM-uri. Citiţi mai mult despre fondurile pentru tineri antreprenori pe www.incont.ro