ZF a luat premiul pentru jurnalism economic "Florin Petria" - categoria Business

Ziarul Financiar 17.06.2011

Adelina Mihai (Ziarul Financiar), Ana Săbiescu (wall-street.ro), Ana Răduţă (Business Magazin), Ramona Asminei (Economic Times.ro) şi Alexandra Popa (conso.ro) sunt câştigătorii premiilor pentru jurnalism economic "Florin Petria", acordate de revista Piaţa Financiară.

Premiile, în valoare de 500 de euro fiecare, s-au adresat jurnaliştilor cu vârstă maximă de 29 de ani, din presa scrisă şi online care au publicat în perioada iunie 2010- mai 2011 articole pe teme de macroeconomie, piaţa bancară, piaţa de capital, asigurări, pensii private sau business. Adelina Mihai, 23 de ani, lucrează în cadrul ZF din 2008 şi este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. Fiecare jurnalist a participat la concurs cu câte două articole publicate.

Florin Petria a fost redactor-şef fondator al revistei "Piaţa Financiară", publicaţie lunară editată de trustul de presă Finmedia, înfiinţată în urmă cu 14 ani.

Decernarea premiilor a avut loc aseară, la sediul Băncii Naţionale, în cadrul Forumului Pieţei Financiare, eveniment la care a participat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Care au fost nominalizările pentru premiile "Florin Petria":

Categoria Business

@ Laurenţiu Cotu- ZF Transilvania

@ Adelina Mihai - ZF

@ Mirabela Tiron - ZF

Categoria Macroeconomie

@ Raluca Bâră - Forbes

@ George Dobre - Financiarul

@ Ana Săbiescu - Wall- street.ro

Categoria Asigurări

@ Ana Răduţă (Business Magazin)

Categoria Piaţa de capital

@ Ramona Asiminei - Economic Times.ro

@ Ştefania Ciocârlan - Bursa

@ Roxana Pricop - Ziarul Financiar

Categoria Piaţa Bancară

@ Mihai Baniţă - Money.ro

@ Alexandru Popa - Conso.ro

@ Elena Voinea- Bursa