Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Marius Oncu 16.06.2011

Un grup de legislatori americani a stabilit data de 1 iulie drept ţintă pentru încheierea unui acord cu privire la majorarea pragului de îndatorare al Statelor Unite deşi între republicani şi democraţi există în continuare divergenţe majore cu privire la taxe şi sectorul serviciilor medicale, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Hackerii au furat informaţii privitoare la conturile a peste 360.000 dintre clienţii diviziei americane de carduri de credit a Citigroup, aproape dublul numărului estimat iniţial, a anunţat banca.

Negocierile privitoare la planul Renault-Nissan de a prelua o participaţie majoritară în cadrul producătorului rus de automobile AvtoVAZ ar putea dura mai multe luni, potrivit unei surse familiare cu situaţia, citată de agenţia de presă Thomson Reuters.

Acţiunile Samsonite au înregistrat o scădere de peste 10% în prima zi de tranzacţionare pe bursa din Hong Kong, scrie Financial Times. Evoluţia slabă ar putea afecta planurile altor branduri occidentale de a atrage capital de pe piaţa din Hong Kong.

În pofida minimelor record la care se situează ratele dobânzii din Turcia, ţara înregistrează în continuare intrări solide de capital internaţional, potrivit Hurriyet. În primele patru luni 4,7 mld. dolari sub formă de capital străin au intrat în Turcia.

Rata şomajului din Turcia a scăzut la 10,8%, până la 2.816.000 persoane în martie 2011 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, scrie Hurriyet. În martie 2010, rata şomajului se situa la 13,7%.

Criza imobiliară actuală din Statele Unite, începută în 2006, a devenit oficial mai gravă decât cea din perioada Marii Depresiuni economice din anii '30, potrivit CNBC. Preţurile au scăzut cu 33% din 2006, depăşind astfel declinul de 31% care a început la sfârşitul anilor '20 şi a culminat în prima parte a anilor '30, potrivit datelor firmei Case-Shiller.