Rolul Sophiei Loren în "Maşini 2/ Cars 2", un omagiu lui Walt Disney

Autor: Florin Badescu 16.06.2011

Actriţa italiană Sophia Loren a declarat că a acceptat rolul din lungmetrajul de animaţie "Maşini 2/ Cars 2" deoarece a dorit să aducă un omagiu legendarului Walt Disney, care a ajutat-o la începuturile carierei ei, învăţând-o cum să îşi stăpânească emoţiile, informează contactmusic.com.

Sophia Loren a asigurat vocea personajului Mama Topolino în acest lungmetraj de animaţie realizat de compania Disney/Pixar şi a spus că a acceptat acest rol pentru a aduce un omagiu legendarului director al companiei Disney, decedat în 1966, care a ajutat-o în primii ani din carieră.

"Mă aflam la Los Angeles în urmă cu foarte mulţi ani, pentru a primi un premiu. Eram teribil de emoţionată şi foarte, foarte tânără şi l-am cunoscut pe Walt Disney. A fost o seară de neuitat. Am stat de vorbă şi el m-a ajutat să-mi stăpânesc mai bine emoţiile. Acest rol reprezintă felul meu de a-l omagia pe Disney", a declarat actriţa italiană pentru rubrica Page Six din cotidianul New York Post.

Filmul de animaţie "Maşini 2/ Cars 2" va avea premiera pe marile ecrane din România pe 5 august.

Filmul original "Maşini/ Cars", regizat în 2006 de John Lasseter, a primit două nominalizări la premiile Oscar şi a generat încasări de 461,9 milioane de dolari pe plan mondial.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul "Quo Vadis", actriţa italiană a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor '50 şi '60 şi a alcătuit un cuplu mitic împreună cu compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate.

Rolul ţărăncii din "Ciociara" de Vittorio De Sica (1960) i-a adus Sophiei Loren premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.

Discretă în ultimii ani, Sophia Loren şi-a făcut reapariţia în faţa proiectoarelor în 2010, la un post TV italian, într-un film inspirat din viaţa ei, în care actriţa interpretează rolul mamei sale, dar şi pe marile ecrane, cu un rol în musicalul "Nine".