Chiriile de pe bulevardul Magheru au avut în ultimul an a doua cea mai mare scădere din regiune

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 15.06.2011

Bulevardul Magheru a înregistrat în ultimul an printre cele mai mari scăderi ale chiriilor spaţiilor comerciale dintre principalele artere comerciale din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), iar la nivel global ocupă locul 65 din 117 de oraşe în funcţie de acest indicator, potrivit Colliers. Astfel, chiriile spaţiilor comerciale de pe bulevardul Magheru s-au redus în ultimul an cu 16,67%, în condiţiile în care scăderi mai mari s-au înregistrat doar pe Nezavisimosti Avenue, din Minsk (Belarus), de 18,18%.

Din cele 48 de pieţe din EMEA analizate în cel mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară, 19 au înregistrat scăderi ale chiriilor spaţiilor de pe principalele artere comerciale, Ulica Nowy Swiat din Varşovia cu 14% şi Vitosha Blv din Sofia cu 13,33%, urmând îndeaproape artera bucureşteană. Pentru restul de 35 de pieţe din EMEA chiriile s-au menţinut constante sau chiar au crescut.

Analiza la nivel global arată că bulevardul Magheru se află în a doua jumătate a clasamentului realizat în funcţie de chiriile spaţiilor comerciale, cu un nivel de 117,92 dolari pe square feet (1 square foot â 0,09 metri pătraţi), respectiv 75 de euro pe metru pătrat pe lună. În regiunea EMEA, bulevardul bucureştean a ajuns să fie printre cele mai ieftine după scăderi semnificative ale chiriei de la declanşarea crizei economice. Spre comparaţie, în Praga chiria pe principala arteră comercială este de 200 de euro pe metru pătrat pe lună, în Budapesta - 110 euro/mp/lună, Varşovia - 86 euro/mp/lună.