Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Marius Oncu 15.06.2011

Banca italiană UniCredit, prezentă şi în România, va trebui să obţină 6 mld. euro pentru a respecta condiţiile mai stricte privind rata adecvării capitalului, consideră analişti din sectorul financiar, citaţi de Bloomberg. UniCredit este singura dintre băncile italiene inclusă în testele de stres ale UE care nu a anunţat încă planuri de a vinde acţiuni în scopul consolidării capitalului.

Temându-se că Congresul nu va acţiona la timp pentru ridicarea limitei de îndatorare a ţării, Casa Albă a făcut apel la comunitatea de business să-i convingă pe legislatori că un default ar avea consecinţe dramatice, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Asigurătorul olandez Aegon a rambursat şi ultima tranşă din ajutorul primit de la stat, de 1,125 mld. euro, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Aegon a obţinut susţinere financiară de 3 mld. euro, oferind în schimb titluri, pe care compania le-a răscumpărat treptat.

Rusia nu a reuşit să împlinească speranţele conform cărora criza economică din 2008-2009 va da startul reformelor economice necesare pentru modernizarea economiei ţării, a concluzionat o misiune a FMI, potrivit Financial Times. Actualele politici "nu sunt suficient de ambiţioase".

Turcia va cheltui aproape 96,8 mil. dolari pentru a se promova ca destinaţie de turism la scară mondială, în condiţiile în care ţara încearcă să atragă 31 de milioane de vizitatori până la sfârşitul acestui an, scrie Hurriyet.

Autorităţile americane, care întârzie în a finaliza reglementări cheie în cadrul sectorului financiar, au decis să amâne momentul implementării unei serii de noi cerinţe având drept ţintă piaţa derivatelor de 600.000 mld. dolari, moment stabilit iniţial pentru luna viitoare.

Inditex, proprietarul brandului Zara, a înregistrat un profit net în creştere cu 10% pe primul trimestru, în condiţiile în care cel mai mare retailer de fashion al lumii şi-a continuat expansiunea rapidă la nivel internaţional, scrie The Wall Street Journal. Profitul net a atins 332 mil. euro.