Cel mai puternic bancher central din lume este luat la ţintă pe internet

Autor: Alexandru Matei 14.06.2011

Ben Bernanke, preşedintele băncii centrale a SUA (Fed) este ţinta atacurilor unui videoclip postat pe Internet şi atribuit grupării de hackeri Anonymous. Autorii îi cereau lui Bernanke să demisioneze până astăzi şi dacă nu o va face îi îndemna pe americani "să ocupe toate spaţiile publice până ce acesta va demisiona", acuzând instituţia pe care o conduce de "crime împotriva umanităţii", scrie Huffington Post.

În plus, grupul mai cere divizarea Fed şi a tuturor băncilor "prea mari pentru a fi lăsate să eşueze".

Hackerii au mai cerut demisia lui Bernanke şi în luna martie.

Fed este acuzată că prin politicile sale jefuieşte Statele Unite pentru a îmbogăţi 0,1% din populaţie, că a aruncat în sărăcie zeci de milioane de persoane, că o parte din banii din taxe ajung în conturile bancherilor ce conduc "bănci prea mari pentru a fi lăsate să se prăbuşească" şi la băncile şi companiile străine.

Nici politicienii nu au scăpat de critici, atât democraţii, cât şi republicanii fiind acuzaţi că au trădat poporul.

În videoclip nu se precizează însă dacă va fi lansat un atac cibernetic asupra instituţiei.

Anonymous este un grup de hackeri ce este acuzat că se află în spatele atacurilor în urma cărora Sony a trebuit să închidă pentru câteva zile sistemul online Play Station în luna mai. Acuzaţiile au fost însă respinse. Duminică Anonymous a atacat site-ul poliţiei spaniole, conform The Wall Street Journal, dar autorităţile din Spania spun însă că nu există dovezi care să indice vreo legătură între atacatori şi grup.