Nokia negociază cu mai mulţi investitori vânzarea participaţiei la Nokia Siemens Networks

Ziarul Financiar 10.06.2011

Nokia negociază cu mai mulţi investitori în privinţa participaţiei de 50% pe care o deţine la Nokia Siemens Networks, compania mixtă de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii deţinută în parteneriat cu Siemens, a anunţat grupul finlandez, citat de Wall Street Journal.

Cotidianul britanic Financial Times a informat, vineri, că firmele de investiţii Kohlberg Kravis Roberts şi TPG s-au retras dintr-o licitaţie pentru pachetul majoritar la Nokia Siemens Networks, după ce nu au reuşit să se înţeleagă asupra preţului şi nivelului de control asupra companiei.

Astfel, în cursa pentru preluarea Nokia Siemens Networks a rămas doar consorţiul format din Gores Group şi Platinum Equity.

"După cum am mai spus, a existat un interes nesolicitat pentru Nokia Siemens Networks şi continuăm discuţii constructive cu mai multe părţi", a afirmat un purtător de cuvânt al grupului finlandez, fără a nominaliza investitorii.

Siemens a confirmat, de asemenea, că discuţiile pentru vânzarea companiei deţinută cu Nokia sunt continuate cu mai mulţi investitori.