Facebook îşi descoperă adevărata miză. Să poată asocia numele cu faţa fiecărui locuitor al lumii. Vedeţi aici de ce UE nu e de acord cu căutarea după fotografie

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax 08.06.2011

Autorităţile europene de reglementare în domeniul protecţiei datelor vor investiga Facebook pentru un serviciu de recunoaştere a feţei care leagă automat fotografiile unor persoane de numele acestora, scrie Bloomberg.

"Această corelare între nume şi imagini trebuie să aibă loc numai cu consimţământul anterior al oamenilor şi nu să fie activat automat", a declarat Gerard Lommel, membru al grupului de lucru pentru protecţia datelor Article 29 din UE. Facebook, deţinătorul celui mai popular serviciu de socializare online la nivel mondial, a anunţat marţi că acest serviciu este disponibil în prezent în majoritatea ţărilor.

Serviciul foloseşte un soft de recunoaştere prin care, atunci când un utilizator postează o nouă imagine pe pagina sa de Facebook, sugerează numele persoanelor din fotografie. Serviciul poate fi dezactivat de utilizatori.