14 ha de teren în estul Bucureştiului, scoase la vânzare. La începutul anului terenul era evaluat la 22 milioane euro. Cât mai valorează acum?

Autor: Cristi Moga 08.06.2011

Producătorul de vopsele Policolor-Orgachim caută cumpărător pentru lotul de 13,8 ha de pe bulevardul Pallady din Bucureşti, situat în imediata vecinătate a parcului comercial dezvoltat de omul de afaceri Dan Petrescu, cel care a ridicat magazine pentru Real, Metro, OBI şi Decathlon.

Cu acest scop, compania a desemnat reprezentant exclusiv în vederea vânzării compania de consultanţă imobiliară Colliers, ai cărei reprezentanţi spun că pe acel teren pot fi construite atât spaţii comerciale sau de birouri, cât şi locuinţe sau un hotel.

La începutul anului, acel teren a fost evaluat la aproape 22 mil. euro (160 de euro/mp), iar compania a demolat deja o parte din clădirile de pe acest lot. Printre retailerii care şi-au manifestat de-a lungul timpului intenţia pentru deschiderea unor magazine în partea de est a Capitalei se numără hipermarketurile Auchan şi Cora sau reţelele de bricolaj Dedeman şi Hornbach.