Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Mihai Draghici - Mediafax 07.06.2011

Austan Goolsbee, consilier al preşedintelui american Barack Obama pe probleme economice, a anunţat că renunţă la această poziţie, marcând retragerea unuia dintre principalii consilieri ai preşedintelui într-o perioadă în care apar noi semne de slăbiciune în cadrul economiei Statelor Unite, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Comisia Europeană urmează să aprobe în această săptămână integrarea Croaţiei în cadrul UE, data ţintă de aderare fiind stabilită de această ţară pentru 1 iulie 2013, scrie Financial Times.

Arabia Saudită şi-a majorat discret producţia de ţiţei înaintea reuniunii de astăzi a ţărilor OPEC, semn că autorităţile din această ţară încearcă să aducă preţurile petrolului la niveluri mai confortabile pentru consumatori, scrie Financial Times. Regatul şi-a majorat producţia cu aproximativ 200.000 de barili pe zi în mai, urmând să o majoreze cu încă 200.000-300.000 în această lună.

Compania britanică BP a semnalat că va începe pregătirile de vânzare a unei părţi din participaţia sa în cadrul TNK-BP către grupul rus Rosneft în încercarea de a salva un acord major de cooperare cu compania petrolieră de stat, potrivit The Wall Street Journal.

Trei reactoare ale centralei de la Fukushima s-au confruntat cu topirea totală a miezului nuclear după accidentul provocat de seismul şi cutremurul din 11 martie, a anunţat autoritatea niponă pentru urgenţe nucleare, citată de CNN. Anunţul nu modifică planurile de stabilizare a centralei nucleare Fukushima Daiichi, precizează Agenţia.