Boc vrea reorganizarea administrativ-teritorială pentru atragerea de bani europeni

Autor: Mediafax 06.06.2011

Premierul Emil Boc a declarat luni că reorganizarea administrativ-teritorială este necesară pentru ca România să nu îşi submineze şansele de a atrage bani europeni, arătând că atribuţiile care ţin de servicii deconcentrate sau consilii judeţene trebuie să fie preluate de primării, informează Mediafax.

"Dacă nu facem această reformă a administraţiei publice în sensul reorganizării teritoriale a ţării, România îşi subminează serios şansele ca, din 2013, să aducă bani europeni, pentru că, în Europa, banii se dau pe componenta administrativă, pe structuri apropiate de cele regionale, adică, astăzi, ceea ce avem nu funcţionează pe interes naţional", a explicat Emil Boc, după întâlnirea pe care a avut-o cu deputaţii PDL.

El a spus că BPN al PDL a decis promovarea şi susţinerea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării pentru atragerea mai bună a fondurilor europene, pentru ca "cetăţeanul să aibă mai aproape de el administraţia".

Emil Boc a explicat că descentralizarea trebuie să se producă până la ultimul nivel, iar atribuţiile care ţin de servicii deconcentrate sau de consilii judeţene, în principal, să se ducă la nivelul primăriilor, pentru că "acolo este cetăţeanul mai aproape de administraţie". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.